20 1829 03
Erkende onderneming BE 0543 324 615
Bezoek ons op Facebook.
    Vips security - Breughelhof 65 - 3300 Tienen - 0478 71 91 85 - info@vips-security.be
Professionele branddetectie.
Conventionele systemen, worden vaak toegepast in kleine  installatie. Deze hebben een aantal zone waar verschillende detectoren of  drukknoppen kunnen worden op aangesloten.  Op dit type van systeem is het niet mogelijk om meteen te kijken  welke melder een detectie heeft gegeven, men krijgt enkel de kring te zien die alarm heeft. Het is eventueel mogelijk om via transmissie een melding naar een  meldkamer of naar een verantwoordelijke te sturen. Tevens is het mogelijk om het systeem vanop afstand te gaan  controleren of te bedienen.
Analoge systemen, worden toegepast in grotere installaties.  Deze hebben een aantal kringen waar verschillende brandmelders of  drukknoppen kunnen worden op aangesloten.  Deze kringen gaan we nog verdelen in verschillende zone om een  duidelijk overzicht te krijgen. Elke brandmelder of drukknop wordt afzonderlijk gecontroleerd door  het systeem zodat bij een melding, je weet van welke zone dit komt  maar ook welke melder deze heeft gegeven. Tevens doen de brandmelders een zelftest zodat je weet of er  vervuiling van de melder is.  Er kunnen diverse scenario worden gemaakt indien het alarm afgaat  voor dat een bepaalde evacuatie zal starten. Het is eventueel mogelijk om via transmissie een melding naar een  meldkamer of naar een verantwoordelijke te sturen. Tevens is het mogelijk om het systeem vanop afstand te gaan  controleren of te bedienen.
Elk systeem wordt afzonderlijk bekenen hierbij wordt er rekening  gehouden met de NBN S21-100 norm. Er zal steeds een risico analyse worden opgemaakt en wordt het brandweerverslag opgevolgd.  Hiervoor komen we steeds ter plaatsen of worden de verschillende plannen bekeken. Voor brandsystemen zal er steeds met brandvertragende RF2 en halogeen vrije bekabeling worden gewerkt. 
 1X-Fxxx                              DTN-CCD-10x                            2X-F2-xx                                    DTN-CAD-150-x