20 1829 03
Erkende onderneming BE 0543 324 615
Bezoek ons op Facebook.
Vips security - Breugelhof 65 - 3300 Tienen - +32 (0)16 90 96 03 - info@vips-security.be
Professionele branddetectie.
Conventionele systemen, worden vaak toegepast in kleine installatie. Deze hebben een aantal zone waar verschillende detectoren of drukknoppen kunnen worden op aangesloten. Op dit type van systeem is het niet mogelijk om meteen te kijken welke melder een detectie heeft gegeven, men krijgt enkel de kring te zien die alarm heeft. Het is eventueel mogelijk om via transmissie een melding naar een meldkamer of naar een verantwoordelijke te sturen. Tevens is het mogelijk om het systeem vanop afstand te gaan controleren of te bedienen.
Analoge systemen, worden toegepast in grotere installaties. Deze hebben een aantal kringen waar verschillende brandmelders of drukknoppen kunnen worden op aangesloten. Deze kringen gaan we nog verdelen in verschillende zone om een duidelijk overzicht te krijgen. Elke brandmelder of drukknop wordt afzonderlijk gecontroleerd door het systeem zodat bij een melding, je weet van welke zone dit komt maar ook welke melder deze heeft gegeven. Tevens doen de brandmelders een zelftest zodat je weet of er vervuiling van de melder is. Er kunnen diverse scenario worden gemaakt indien het alarm afgaat voor dat een bepaalde evacuatie zal starten. Het is eventueel mogelijk om via transmissie een melding naar een meldkamer of naar een verantwoordelijke te sturen. Tevens is het mogelijk om het systeem vanop afstand te gaan controleren of te bedienen.
Elk systeem wordt afzonderlijk bekenen hierbij wordt er rekening gehouden met de NBN S21-100 norm. Er zal steeds een risico analyse worden opgemaakt en wordt het brandweerverslag opgevolgd. Hiervoor komen we steeds ter plaatsen of worden de verschillende plannen bekeken. Voor brandsystemen zal er steeds met brandvertragende RF2 en halogeen vrije bekabeling worden gewerkt.
1X-Fxxx DTN-CCD-10x 2X-F2-xx DTN-CAD-150-x